ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Ново оборудване в ОДЗ „Невен“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

caПрез 2014г.,Министерството на образованието и науката с целеви средства от държавния бюджет инициира програмно финансиране чрез Национална програма”Модернизация на материалната база в училище”.
Целите на програмата са обвързани с нуждите от модернизиране на образователно-възпитателната среда в учебните институции и за изпълнение на нормативни изисквания за качество и ефективност на образователния процес.

Предоставена беше възможност за кандидатстване на всички държавни ,общински училища и детски градини. ОДЗ ”Невен” кандидатства в три модула на програмата за стойност 8200лв.,а именно: доставка на учебни пособия и материали,спортно оборудване, учебно оборудване и обзавеждане и подмяна на подови настилки.

Нашият проект беше класиран за стойност 4300лв. по одобрени два модула,без подмяна на подова настилка.През месец ноември получихме 30 броя открити дидактични шкафове за обзавеждане на детските занимални в гр.Елхово и филиалните групи в с.Гранитово и с.Лесово. и учебни материали за децата-обръчи,баскетболни,волейболни,футболни топки,пастели,пластелин,детски музикални инструменти.Очакваме да получим останалите учебни пособия до края на годината.

В базата на ул.”Ангел Вълев” оборудвахме кабинет за обучение на децата по Безопасност на движението по пътищата.В кабинета са поставени серия от картини проследяващи последователността и начините за пресичане на улично платно. Изработен е макет от 10 пътни знака,улици,кръстовища,пешеходни пътеки,превозни средства,светофар.Поставени са 2 броя макети за упражняване на децата в улично движение,с пъзели на пътни знаци и др.

Педагогическите специалисти сме доволни и се радваме на малките постижения. Професионалният ни опит за значението на факторите за възпитание и обучение на деца е неоспорим факт,че материалната и предметна среда, съчетана с добър професионализъм и потенциала на отделното дете, са значими за развитието на децата в тази възраст.

Изискванията за достъпна и активираща детето среда,налага съвременно оборудване с многообразие от материали и учебни пособия,които по непринуден и игрови начин да стимулират детето да действа ,да опознава предмети и явления ,да изгражда навици и усвоява умения за достигане до познание.Предметната среда е неговото предизвикателство.Разнообразната среда от материали,предполага и нов подход на детския учител,който да възпитава и обучава в ролята на „консултант”,” съиграч” и „приносител на знания”.

Чрез програмата, успяхме да осигурим подходяща образователна среда за децата от Елхово и филиалите по селата Гранитово и Лесово с ниски мебели на клетки и рафтове,открити за достъп и избор на детето.

С много вяра, усилие и постоянство, постигаме набелязаните цели и очакваните резултати във възпитанието и обучението на нашите деца.Ние знаем как да” водим бъдещето за ръка”.

Донка Попова – Директор на ОДЗ „Невен“

[nggallery id=“1580″]


Статията е публикувана на 11 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА