Бившата дискотека в град Елхово се превърна в уютна репетиционна зала за танцовите състави на Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Общество, Снимки

repreПрез 2014 г. НЧ “Развитие – 1893” град Елхово кандидатства пред Министерството на културата за допълнително целево финансово подпомагане дейността на народните читалища и получи такова в размер на 6 000 лева. Парите бяха оползотворени за ремонт на бившата дискотека, която беше в окаяно състояние, а сега се превърна в привлекателно и уютно място за репетиции на танцовите състави, която нарекохме зала „Цветница”.

Идеята на екипа на читалището е залата да се ползва за представления в камерен състав, за авторски спектакли, моноспектакли, литературни четения, изложби и други. Залата е просторна и с много прилежащи помещения. Поставен е окачен таван, шпакловани и измазани са стените, изградена е една стена, поставени са врати. Частично е подменена ел. инсталацията и са монтирани нови осветителни тела. Със собствени средства е направен основен ремонт на санитарен възел.

Предстои поставянето на огледала на една от стените, маси, столове и мека мебел. След приключването на ремонтните дейности залата вече се използва за репетиции на танцовите състави – танцов клуб „Цветница” с ръководител Димитър Чернилов, младежка танцова група с ръководител Донка Иванова и група за народни хора с ръководител Димитър Димитров.


Статията е публикувана на 22 януари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА