Снимки: Продължава работата по проект в ОУ „Хаджи Димитър“ село Гранитово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_4973На 29. 01. 2015 година в ОУ „Хаджи Димитър” село Гранитово, община Елхово учениците, участници в ПРОЕКТ BG051РО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” осъществяващ се с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, проведоха вълнуващ празник, посветен на народното творчество. След упорития труд през първия учебен срок, това бе ден, в който часовете по занимания по интереси се превърнаха в празник за всички и за изява на талантливите.

С желание ученици от четирите полуинтернатни групи се включиха в програмата. Тя бе наситена с любими техни народни песни и танци. Водени от желанието да се представят най-добре, участниците, с помощта на своите възпитатели, се потопиха във вечния и непресъхващ извор на народното творчество.

С изпълненията си те доказаха, че всичко хубаво българинът е съхранил в сърцето си, в песните и танците, които са живата легенда за нашата история. В любимите песни, които изпяха, учениците вложиха много чувство и старание не само да подражават на любимите си изпълнители, но и да проявят своя талант и индивидуалност.

Облечени в народни носии, момичета и момчета изпълниха кръшни хора и ръченици. А накрая на хорото се хванаха всички – участници, гости, публика.
На активно участвалите в живота на четирите полуинтернатни групи и на старателно работилите в следобедните занимания бяха раздадени грамоти и награди, а на родителите – благодарствени писма.

Празникът донесе много настроение и радост на всички.


Статията е публикувана на 2 февруари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА