Снимки: Полуинтернатните групи в СОУ Д-р „Петър Берон“ – Болярово отбелязаха Деня на влюбените

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_1666На празника присъстваха учители и ученици от полуинтернатните групи в СОУ ”Д-р П.Берон”гр.Болярово. Под ръководството на своите възпитатели, децата от полуинтернатните групи по Проект ВG051РO001-3.1.06 “Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес по Оперативна програма” Развитие на човешки ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, отбелязаха Деня на влюбените- 14 февруари с различни инициативи.

Момичетата и момчетата от петте групи изработиха валентинки и поздравителни картички в часовете за занимания по интереси, с материали, получени по проекта,с които поздравиха своите учители, съученици, приятели и роднини. С част от тях направиха изложба.

Ученикът от V полуинтернатна група Пламен Димов подготви презентация за празника под наслов “Ден на влюбените-14 февруари”, с която запозна присъстващите с исторически данни за празника: кога, защо и как се празнува. Той свърза този празник с антиспин кампания за повишаване на сексуалната култура; популяризиране на безрисково сексуално поведение; превенция на забременяване и ранни бракове в ромската общност и насърчаване употребата на презервативи с послание ”Аз съм влюбен, но разумен”. На по- големите учениците се раздадоха сърчица, в които бяха поставени презервативи.

На 13. 02.в часовете по организиран отдих и спорт в полуинтернатните групи във връзка с празника бе организирана дискотека в столовата на училището.


Статията е публикувана на 16 февруари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА