Празник посветен на Мама в ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМайчица – златна сенчица… Ето че дойде така дълго чаканият и дълго подготвян празник – Празникът на мама. И за малки и големи този вълнуващ, незабравим и дълго очакван ден , наситен с емоции, сълзи на радост, щастие и умиление се превърна в емоционален празник. Всички групи на ЦДГ”Надежда” подготвиха емоционален празничен поздрав за своите майки и баби. Трепетно очакваният ден озари лицата с усмивка, изпълни душите с щастие, насити с емоции празничния ден.

В група „Звънче”с учителки Станка Хаджиева и Радостина Гинкова, помощник-възпитател Диана Топчиева, Елена Иванова – учител по музика, отправиха осмомартенски поздрав към своите майки. С много вълнение малките деца участваха в украсата на салона за празника. Заедно с учителките си оформиха красива осмица от балони, изрязваха цветя за украса, с родителите облякоха празнични костюми. Празникът започна с песен и презентация – поздрав със снимки на децата и пожелания към майката, което изненада много приятно гостита. Редуваха се стихчета и песни, изразяващи детската обич и благодарност към мама. Като истински танцьори бъдещите първокласници представиха танц „Пролетна фантазия”, а тяхното първо „Танго” предизвика бурни аплодисменти у гостите. Децата завършиха своя поздрав с нежните думи:Китка с обич ти поднасям, мамо!”

В група «Щурче» с учителки Кина Димова, Людмила Митева и пом.възп. Златка Ташева поздравиха мама с букет от песни и танци. С много настроение звучаха песни за Баба марта и мама, за пролетните цветя. Много емоции предизвикаха танците «Във веселата градина» и «Кукли».

В група «Слънчо» с учителки Мария Тонева и Вася Георгиева и пом. възп. Ана Иванова децата поздравиха своите майки и всички гости на празника със стихчета, песни и танци. Те се включиха в драматизацията «На горската поляна» като Слънчо събуди цялата гора – животни, цветя и птички в очакване на пролетта. С много обич Веселка подготви изненада за всички майки като изпълни песента «Обичам те мамо», с която развълнува и просълзи всички присъстващи. Децата подариха на майките с много любов ръчно изработени дъски за хляб и пъстри картички.

«Слънчице си ти за мене, мамо!» – празник в група «Червена шапчица». Малките дечица с много любов и старание и с помощ от г-жа Николова и г-жа Георгиева подготвиха поздрав към любимите майки. С много песни, танци и стихчета децата зарадваха всички присъстващи, а в края на тържеството подариха ръчно изработени картички, цветя с бонбон и снимка. Майките бяха подготвили вкусна почерпка.

Децата от група «Славейче» с учителки Златка Манолова и Женя Михайлова и пом. възпитател Мариана Иванова отправиха своя сутрешен поздрав към своите майки. С много емоционални стихчета, песни и танци децата отправиха своя поздрав за мама и баба. Малките славейчета зарадваха мама с весел «Танц на зайците». В края на тържеството децата подариха на своите майки и баби ръчно изработен ароматен свещник, който да носи радост, светлинка и уют у дома. Майките от своя страна бяха приготвили вкусна почерпка за децата.

Група «Маргаритка» с учителки Пенка Стоянова и Стойка Шидерова и пом. възп. Мария Чапкънова ще отправят своя поздрав за мама следващата седмица. Те ще представят музикалната приказка «Пеперудена магия». Ще зарадват мама с картичка, която сами са изработили и снимка заедно с мама.

.

 


Статията е публикувана на 6 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА