ОДЗ-Невен: С признание за любовта ти мамо (+снимки)

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

dz-330x220[1]На 4 март малчуганите от група „Слънце“ с учителки г-жа Узунова и г-жа Христова и група „Усмивка“ с учителки г-жа Мартинова и г-жа Узунова поднесоха своите поздрави към майки и баби. С трогателни тържества децата поздравиха и благодариха на мама в този единствен и неповторим за нея ден.

На 5 март малчуганите от група „Приятели“ с учителки г-жа Тончева и г-жа Демирева и група „Бърборани – сладурани“ с учителки г-жа Ленчева и г-жа Михалева, показаха своята любов към мама.

Поздрав за мама поднесоха и децата от яслените групи при ОДЗ „Невен“ с мед. сестри Диана Мушкова, Мария Стоянова, Светла Петрова и Стойка Иванова. В края на работната седмица с трогателни тържества за майката се представиха и децата от група „Доброта“ с учителки г-жа Ташева и г-жа Христова и група „Патиланско царство“ с учителки г-жа Райкова и г-жа Стоянова. Музикалната подготовка за празничните прояви във всички групи премина под ръководството на музикалния педагог Вълка Ангелова. Освен подаръците, които малчуганите поднесоха на мама, най-ценният подарък са детската усмивка и думите „Обичам те мамо“.

IMG_1153Целите на тези форми на общуване и взаимодействие с родителите са – да бъдат реализирани проекти и изяви в празнична среда при съпричастност и коопериране. Другата важна цел е приобщаване към културни еталони при разпознаване на човешки ценности. Чрез тези проекти децата придобиват обобщени представи за обичаи и традиции и начини за празнуване сред връстници и възрастни, сравняват се с модели на поведение и се стремят да подражават да се ориентират в групови правила за празнуване. В тази форма на взаимодействие децата чрез песни, стихове, танци и театър дават израз на емоциите си.

С празнична програма малчуганите от обединеното детско заведение показаха колко обичат мама и как изразяват своята обич, уважение и благодарност за непрестанните грижи и любов които получават от нея. Емоционално – нравственото развитие на човека е труден и продължителен процес, са категорични педагозите от детската градина. Детето се нуждае от подкрепа и поощрение за преодоляване на трудностите. Когато я получава то е по-уверено в силите си, по-бързо утвърждава усвоения начин на поведение. Една от организираните форми на работата с деца и родители са празниците в детското заведение, а родителите трябва да са плътно до децата си, за да им показват любовта си, толерантността и възхищението си.

IMG_1164Децата участваха в тържествата с много радост, желание, артистичност и музикалност – пяха песни, рецитираха нежни стихове за майката, доказаха че са истински герои по време на различните драматизации. През предучилищните години в ума и сърцето на детето се полагат основите на нравствените чувства – това е времето, когато педагози и семейство в партньорство са отговорни да възпитават в детето отзивчивост и деликатност по отношение на другите хора, грижовност, тактичност и съчувствие. Една от организираните форми на работата с деца и родители са празниците в детското заведение, а родителите трябва да са плътно до децата си, за да им показват любовта си, толерантността и възхищението си.


Статията е публикувана на 6 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА