Снимки: Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово, е сред победителите в Е СРЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ В „ЦВЕТНА ОЛИМПИАДА 2014/2015“

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

tv[1]„Цветна олимпиада 2014/2015“, организирана от Сдружение „България си ти!“, е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, математика и информационни технологии, тя се провежда за втора поредна година в област Ямбол. За областен победител се счита участникът с най-високи резултати по съответната дисциплина и от съответния клас от всички състезатели от различните училища.

От стотици участници в област Ямбол, 37 се отличиха и станаха победители в състезанието. От Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово, първите места спечелиха 6 ученици: Виктория Димитрова от 11-б клас – в областта български език и литература; Иванина Неделчева от 10-а и Даниел Панайотов от 11-а – математика; Сани Филипова от 8-а, Карина Тонева от 9-а и Валентин Терзиев от 11-а – английски език.

Те получиха грамоти, помагала и предметни награди на тържествена церемония, която се състоя на 25 февруари в Голямата зала на община Ямбол. Грамотите връчиха: г-жа Илияна Бицова, зам.-кмет по „Хуманитарни дейности“ – Ямбол, , г-н Петко Йорданов, директор на Художествена галерия „Жорж Папазов“, г-н Стефан Бакърджиев, директор на Регионален исторически музей – Ямбол, г-жа Красимира Георгиева, декан на факултет „Техники и технологии“ към Тракийски университет, г-жа Виолета Данева, представител на издателство „Просвета“, г-н Димчо Димов, учредител на „България си ти!“ и председател на мотоклуб The Riders и Съюза на българските мотоциклетисти, г-н Георги Диев, представител на верига хипермаркети „Технополис“.

С успеха на своите ученици Гимназия „Свети Климент Охридски“ – гр. Елхово, се класира на трето място в „Цветна олимпиада 2014/2015“ със заслужени купа и грамота.

„Цветна олимпиада 2014/2015“, организирана от Сдружение „България си ти!“, се осъществява със съдействието на РИО на МОН, Българска академия на науките, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Асоциация на учителите по български език и литература. Олимпиадата не би била възможна и без подкрепата на издателство „Просвета“ и верига хипермаркети „Технополис“.

 


Статията е публикувана на 4 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА