Ученик от Елхово е класиран на трето място в националния конкурс „Български архитектурни паметници в макети“

Публикувано преди 9 години  |  Образование

IMG_0233Шестокласникът Майкъл Димитър Димитров от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ е класиран на трето място в националния конкурс „Български архитектурни паметници в макети“.

Националният конкурс „Български архитектурни паметници в макети“ се организира за четвърти път от МОН, РИО Варна, община Варна и ОДК Варна. Целта на конкурса е да се засили интереса на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението. Конкурсът дава възможност да се направи преглед на уменията и сръчността на децата, получени и усвоени в училище и в извънучилищни форми на дейност. Конкурсът е посветен на Националния празник на България 3 март, а участие в него са взели 109 творби на ученици от 32 населени места. Конкурсът премина и с международно участие. С съревнованието имаха възможност да участват ученици от 1 до 12 клас, разпределени в 4 възрастови група, като макетите, изработени за конкурса можеха да бъдат както известни кули, така и по идея на участниците.

Майкъл Димитър Димитров от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Елхово под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство Желязко Петков изработва от дървен материал близо 50 сантиметров макет на часовниковата кула в гр. Карнобат. Шестокласникът е класиран на трето място за оригиналната си творба и бе награден с диплом и плакет от организаторите на конкурса. Това е първо участие на талантливия ученик от основното училище в град Елхово в конкурси, като идеята е да продължи да развива таланта си и да участва и в други национални конкурси. А за творбата в националния конкурс Майкъл Димитър споделя, че я е изработил с много интерес и старание


Статията е публикувана на 9 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА