Снимки: Проведе се заключителна изява на група ученици по проект „Ученически практики“ в ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0563Проектът се осъществява от Министерството на образованието, младежта и науката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд към Европейския съюз.

Целта на проекта е подобряване на качеството на професионалното образование, чрез повече и подобри възможности за практика на учениците в реална работна среда, както и активно включване на бизнеса в професионалното образование чрез разработването на програми за практическо обучение по професии.

По проект BG051PO001-3.3.07-0001 „Ученически практики” в „Румика – 90” ЕООД гр.Елхово, работиха и се обучаваха група „Електромонтьорна ВЕИ” от 7 ученици от специалност „Електрически машини и апарати” при Професионална гимназия „Стефан Караджа” гр. Елхово.

На 19 март 2015 година учениците-практиканти проведоха своята заключителна представителна изява.

Учениците бяха обучавани от наставник Диян Петков – ел. монтьор  в „Румика – 90” ЕООД гр.Елхово със съдействието наблюдаващ учител от ПГ „Стефан Караджа” гр. Елхово инж.Таня Никова.

Учениците-практиканти в продължение на 240 часа работиха в реална работна среда  в „Румика – 90” ЕООД гр.Елхово. Запознаха се с фирмената политика за здраве и безопасност при работа, особеностите и изискванията при работа с електромонтьорси инструменти, измервателни уреди, електрически машини и апарати, обслужването и диагностиката на електрооборудването. Изградени бяха  у тях компетенции и умения за спазване основните правила за безопасна работа на работното място и опазване на околната среда, работа в екип, разчитане на чертежи на електротехнически съоръжения, работа с нормативни и фирмени документи, извършване на профилактика и техническа експлоатация на инсталациити и уредите. Научиха се на отговорност при изпълнение на  поставените трудови задачи, да са търпеливи и упорити, да умеят да изказват собствено мнение, да осъществяват ефективна комуникация с екипа и с ръководния персонал. Разбраха, че трудовите дейности се извършват на открито, при различни атмосферни условия, което изисква специфични умения, психическа устойчивост и издръжливост.

В края на заключителната представителна изява наставникъ Диян Петков изрази задоволство от постигнатите резултати и връчи сертификати на всички  ученици, участващи в проекта.

Екипа от училище който реализира проекта е : инж. Христо Петев – Директор и функционален експерт; инж. Таня Михнева – консултант по избор на практика; Пенка Бобева – счетоводител.

Дейностите по проекта се отразяваше от медийните партньори: Регионална електронна медия ElhovoNews.info, КТВ „Странджа” и вестник „Елховска дума”.


Статията е публикувана на 19 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА