Снимки: Представителна изява на Клуб „За Земята“ по проект УСПЕХ в Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0797Днес в Гимназия „Св. Климент Охридски” се състоя представителна изява на Клуб „За Земята” по Проект УСПЕХ. За гостите на изявата: г-н Стойко Стойков – Началник отдел ИОМД – гр. Ямбол, г-жа Й. Драгоева – директор на Гимназията, учители, ученици и родители, Диляна и Кремена раздадоха диплянка с придружаваща информация за Деня на водата.

Клубът „За Земята” е сформиран по Проект BGOS IPOOO 1-4.2.05-0001 УСПЕХ. В него участват 15 ученици с ръководител г-жа Султанка Николова. И тяхната представителната изява беше на тема: „22 април – Ден на водата”.

Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Генералната асамблея на Обединените нации определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

Световният ден на водата 22 март предполага споделена отговорност от всички заинтересовани страни – от хората и местните общности до международните организации и гражданското общество, за опазване качеството на водата и живота на Земята.

Участниците в Клуба представиха презентации на теми, свързани с водата в ежедневието, и какво всеки от нас може да направи за опазването на водата и изобщо за живота на Земята. А именно: „Световен ден на водата“ – Виктор, „Водата, която пием“ – Марияна и Велимира“, „Вода и цифри“ – Калоян и Деан, „Пречиствателни станции“ – Александрина и Йоанна, „Колко вода изяждаме?“ – Поля и Жечка, „Иновационен филтър“ – Илиана.

Представена беше информация за спечеления от Общината Проект “Проектиране и строителство на пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата в гр. Елхово”, с който ще се разреши проблемът с некотролируемото въздействие на биогенни и токсични елементи, съдържащи се в непречистените отпадъчни води, върху околните екосистеми.

В края на представителната изява г-жа Султанка Николова връчи заслужени сертификати на всички участници от Клуба.

 


Статията е публикувана на 19 март 2015

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА