Снимки: Заключителни изяви на два от клубовете по европроект в Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

mainsНа 23 март в два от кабинетите в Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово се проведоха заключителни изяви на два от клубовете по ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Заключителната представителна изява на Клуб „На кино – заедно“ се проведе в мултимедийния кабинет. Ръководителят на Клуба – г-жа Г. Николова, работеше в екип с водещата Венелина Хаджиева и с оператора на Мултимедията – Георги Петров от 10-а клас.

Гости на изявата бяха: г-жа Й. Драгоева – директор на Гимназията, Калинка Недялкова – асистент по оперативно изпълнение на проекта, ръководители на Клубове, учители и ученици.

В самото начало присъстващите изгледаха видео материал за „Оскарите” 2015, включващ любимците на Академията и церемонията по раздаване на наградите.

След най-престижните филмови награди домакините от Клуба презентираха на състезателни начала свои материали за филм по избор. На присъстващите беше предоставена информация за продуценти, режисьори, сценаристи, оператори, актьори, сюжет и музика на български и чужди кинопродукции, както и любопитни подробности, свързани с производството, премиерата и бюджета на филмите.

Чрез попълване на анкетна карта публиката определи най-добрата презентация и тя се оказа на Георги Петров с филма „Господин за един ден”.

В края на изявата участниците получиха от своя ръководител благодарност за добрата работа и грамота за успешно завършено обучение в рамките на Ученическия клуб с хорариум от 40 учебни часа.


 
Паралелно с изявата на клуб „На кино – заедно“ в обновения кабинет по биология се проведе и заключителната представителна изява на Клуб „Здравословен начин на живот“.

Гости на изявата бяха: г-жа Й. Драгоева – директор на Гимназията, г-жа П. Грозева – медицинско лице, ръководители на Клубове, учители и ученици.

С представителната изява на тема: „Да живеем здравословно!“, приключи работата на Клуба по Проект УСПЕХ за настоящата учебна година. Участниците в Клуба, които са ученици от 10, 11 и 12 клас, представиха чрез мултимедиен продукт част от интересната тематика, разглеждана по време на занятията: „Здравословни храни”, „Биохрани ”, „Витамините и човешкото здраве”, „Здравословно хранене“, „Анорексия и булимия“, „Спортувай за здраве“.

За присъстващите бяха подготвени информационни брошури със съвети за здравословното хранене и здравословния начин на живот.

В края на изявата всеки ученик получи сертификат за активното си участие в дейностите на Клуба.

Г-жа М. Стоева пожела да се радваме на здраве, защото „Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо.”  (А. Шопенхауер)


 


Статията е публикувана на 24 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА