Снимки: Децата от ЦДГ „Надежда“ – Маломирово посрещнаха пролетта

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0003Днес 23.03.15г. с децата от филиал с. Маломирово към ЦДГ „Надежда“ гр.Елхово реализирахме пролетен празник. Рано сутринта при приема на всяко дете всеки родител получи пролетна картичка по случай Първа пролет изработена от децата от групата, а в 10:00 часа всеки близък на децата, който бе свободен дойде на празника.

Децата от предучилищната група драматизираха разказа на Ем. Станев „Пролетна разходка“ и преразказаха разказа „Дружба в гората“ по зададен момент-начало, среда и край.

Петгодишните деца показаха уменията си да рецитират стихотворение като групово декламираха „Пролет иде“ от чичо Стоян. Всички с голямо желание изпълниха пролетните песни „Щъркел шарен“, „Идат от далече“, „Кокиче“, „Пролет“ и „Теменужка“. Най малките деца от групата рецитираха стихотворението на Елин Пелин „Ласто, ласто, ластовичко“. Оживление настъпи, когато отговаряха на зададените им гатанки за пролетните цветя и прелетните птици и за пролетта. Активност проявиха и по време на двигателната импровизация „Идат отдалече“ и в подвижните игри: „Самотна лястовичка“ и „Щъркел и жаби“.

Гостенка на празника бе и г-жа Димка Минева, която поздрави децата по случай настъпването на пролетта с няколко пролетни стихотворения. Подари им върбови клонки, които да им напомнят, че е пролет навън. За доброто участие на всички присъстващи деца на празника те получиха уверението на персонала на филиала, че при първия топъл, слънчев пролетен ден ще отидат заедно на разходка до близка местност да се порадват на цъфналите пролетни цветя, на дошлите щъркели,на жуженето на пчеличките.

Благодарим на родителите, че отделиха от свободното си време да са наши гости. Честита Първа пролет на всички!

г-жа Юзбашиева – детски учител


Статията е публикувана на 24 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА