Снимки: Проведе се заключителна изява на група ученици по проект „Ученически практики“ в ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_1043На 24.03.2015г. се поведе заключителна изява на учениците-практиканти по проект BG051PO001-3.3.07-0001 „Ученически практики” в „Елхово Тур” ООД, гр.Елхово, където работиха и се обучаваха 4 ученици от група „Офис сътрудник”, специалност „Малък и среден бизнес” при Професионална гимназия „Стефан Караджа” гр. Елхово.

Учениците бяха обучавани от наставник Стойка Дражева – управител на „Елхово Тур” ООД гр.Елхово, със съдействието на Иван Данков – наблюдаващ учител от ПГ „Стефан Караджа” гр.Елхово, които помагаха и напътстваха учениците в тяхната работа и обучение.

Всички ученици положиха задължителния брой часове за практическо обучение в реални условия – 240 часа. По време на обучението бяха спазени правилата за здравословни и безопасни условия на труд. Поставените задачи бяха изпълнени. От страна на работодателя беше осигурена ефективна организация на работа, спазена беше трудовата и технологична дисциплина. Учениците проведоха практическото обучение по основните теми, заложени в програмата по проекта и добиха реална представа за естеството на работата и се формираха умения за работа в екип, отговорност, инициативност. Практическото обучение спомогна на учениците за придобиване и повишаване на професионалните компетентности в реални условия, усвоиха умения за работа с документи, набавяне, обработване и използване на информация, водене на делова и търговска кореспонденция, работа с офис техника и съвременни средства за комуникация, работа със специализиран софтуер база данни и интегрирано използване на приложни програми от пакета MS Office и др.

IMG_1032Учениците споделиха, че придобитите знания, умения и квалификация ще спомагнат за личностното им израстване и са конкурентно предимство на пазара на труда и се чувстват по-уверени и подготвени за бъдещата си професионална реализация.

От своя страна работодателят г-жа Стойка Дражева изрази задоволство от подготовката на учениците. Според нея те са много дисциплинирани, активни и прецизни в изпълнение на поставените им задачи.

Директорът на ПГ “Стефан Караджа” инж. Христо Петев благодари на „Елхово Тур” ООД и на учениците за проявената отговорност.

Гост на изявата беше  инж.Роса Георгиева – гл.експерт ПО в РИО-Ямбол.

Управителят на фирмата „Елхово Тур” Стойка Дражева връчи сертификати на учениците, завършили успешно учебната си практика в рамките на проект BG051PO001-3.3.07-0001 “Ученически практики”, реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Целта на проекта е подобряване на качеството на професионалното образование, чрез повече и по-добри възможности за практика на учениците в реална работна среда, както и активно включване на бизнеса в професионалното образование чрез разработването на програми за практическо обучение по професии.

Екипа от училище който реализира проект „Ученически практики” е : инж. Христо Петев – Директор и функционален експерт; инж. Таня Михнева – консултант по избор на практика; Пенка Бобева – счетоводител.

Дейностите по проекта се отразяваше от медийните партньори: Регионална електронна медия ElhovoNews.info, КТВ „Странджа” и вестник „Елховска дума”.

 


Статията е публикувана на 24 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА