Снимки: Заключителни изяви на два от клубовете по проект УСПЕХ в ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_1117На 24.03.2015г. в Професионална гимназия „Стефан Караджа” гр.Елхово се състоя заключителна представителна изява на клуб „Виртуален пътешественик” с ръководител г-жа Мария Стоянова и клуб „Да се забавляваме с английския език” с ръководител г-жа Ира Недялкова.

Дейностите са по проект BG051PO001-4.2.05-0001 УСПЕХ, по който училището работи за четвърта поредна година. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз.

IMG_1081В представителната изява взеха участие учениците от двата клуба, които представиха изработени от тях мултимедийни презентации на тема „Градове и забележителности в Русия” и виртуална разходка из невероятно красивия Санкт Петербург от клуб „Виртуален пътешественик” и „Англоговорящи страни – English-Speaking Countries ” и викторина с публиката от клуб ”Да се забавляваме с английския език”.

Гости на представителната изява г-н Стойко Стойков – Началник отдел ИОМД към РИО-Ямбол, инж. Роса Георгиева – ст.експерт ПО в РИО-Ямбол, инж.Христо Петев – Директор на учебното заведение, учители и ученици от професионалната гимназия.

Клуб „Виртуален пътешественик” се явява своеобразно продължение на клубовете от предходните две години „Най-красивите места в Европа” и „Чудесата на света” с ръководител г-жа Мария Стоянова.

Дейностите предвидени тази година в клуба имаха за цел да дообогатят знанията на учениците за страните в Европа и света, с техните архитектурните забележителности, Европейският съюз и неговите символи и институции, както и да се усъвършенстват уменията си за намиране на необходимата информация и изготвянето на презентации.

IMG_1085Клуб „Да се забавляваме с английския език” има за цел да популяризира английския език с помощта на осъвременена и адаптирана информация от интеркултурен и езиков характер в по възможност неформална среда. През изминалите няколко месеца участниците в клуба се запознаха най-основно с историята на английския език и световното му разпространение; гледаха филми и програми за връстниците си от Обединеното Кралство и други англоговорящи страни и станаха съпричастни с техните радости и проблеми в училище, в мрежата и в света навън; четоха поезия на английски; вадеха текстове на песни; правиха забавни тестове. След посещение в Етнографския музей в Елхово те сами изготвиха няколко мини илюстрации с информационни надписи на английски, а през последните няколко седмици дадоха най-доброто от себе си и според възможностите си, да подготвят заключителна представителна изява.

Г-н Стойко Стойков – Началник отдел ИОМД към РИО-Ямбол и Директорът на ПГ „Стефан Караджа“ гр.Елхово, инж. Христо Петев поздравиха участниците в клубовете за успешното им представяне, а ръководителите на клубовете връчиха заслужени сертификати на всички участници.


Статията е публикувана на 25 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА