Община Елхово подписа четири договорa с председателите на Сдружения на собствениците за саниране на жилищни панелни блокове

Публикувано преди 9 години  |  Образование

orchidКметът на община Елхово Петър Киров подписа първите 4 договора с председателите на Сдружения на собствениците за саниране на жилищни панелни блокове в изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. По силата на подписаните споразумения, сдруженията делегират права на администрацията тя да продължи процедурата по саниране от тяхно име. Четирите сдружения, които са одобрени за саниране са на блоковете – на ул. Ал. Стамболийски 159, Ал. Стамболийски № 135 бл. 37, на ул. Царибродска 2 и ж.к. Изгрев бл. 15.

След подписването на тристранни договори между Общината, Областната администрация и Българската банка за развитие, ангажимент на община Елхово е обявяването на обществена поръчка за енергийно обследване и изготвяне на технически паспорт на сградите, след което ще се премине към съществената част по санирането. В община Елхово към момента още три сдружения са предприели стъпки за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, едно от сдруженията е подало необходимите документи в община Елхово, а другите две регистрирани сдружения изчакват получаването на БУЛСТАТ, след което ще предприемат следващата стъпка по кандидатстването. В община Елхово е създадена необходимата организация за разясняване на кандидатите, които желаят да се включат в Националната програма за енергийна ефективност, да получат яснота за конкретните стъпки за кандидатстване.


Статията е публикувана на 25 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА