Снимки: Ученици от ПГМСС „Ернесто Че Гевара“ – Бояново взеха участие в национално състезание „Млад фермер“

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_2817Учениците от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара” село Бояново, община Елхово, област Ямбол взеха участие в регионален кръг на Национално състезание по професия „Млад фермер”- регионален кръг в ПГСС – гр.Нова Загора от 19.03.2015г. до 21.03.2015г. Състезанието бе разделено на различни модули, като учениците от елховската община взеха участие по модули: „Растениевъдство”, „Животновъдство” и „Механизация на селското стопанство”.

В състезанието участваха 18 отбора от Професионални гимназии по селско стопанство и земеделие от цяла Южна България. С участието си учениците от ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара” – с.Бояново демонстрираха теоретични и практически компетенции по растениевъдство, животновъдство и Механизация на селското стопанство. Показаха практическите си умения в съвременните тенденции в областта на фермерството.

Осъществи се междуучилищно, професионално сътрудничество и съревнование.

По модул: „Животновъдство” практическата част на състезанието се състоеше от 2 задания: №1 – Разпознаване на фуражи,което се проведе в учебните кабинети на гимназията и №2 – Хигиена на млекодобива, което се проведе в кравефермата на ЗК „Ленд О Лейк”- гр.Н.Загора. Участие взе ученика Ивелин Валентинов Георгиев от 11 клас, професия „Фермер”, специалност: „Земеделец”. В крайното класиране зае 7-мо място.

По модул: „Механизация на селското стопанство” практическата част на състезанието се състоеше от 1 задание: „Майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут”. Участие взе ученика Божан Желязков Иванов от 11 клас, професия „Фермер”, специалност: „Земеделец”. В крайното класиране зае 7-мо място.

По модул: „Растениевъдство” практическата част на състезанието се състоеше от 2 задания: №1 – Разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчуковни култури, което се проведе в учебните кабинети на гимназията и №2 – Резитба на нискостъблени лози, което се проведе в лозовия масив на винарна изба „Едуардо Миролио” – с.Еленово.

Участие взе ученика Мирослав Атанасов Славов от 10 клас, професия „Фермер”, специалност: „Земеделец”. В крайното класиране зае 17-то място.

В крайното класиране отбора на ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара” – с.Бояново се класира на 12-то място.


Статията е публикувана на 26 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА