Снимки: Открит урок на тема „Светът е оцелял, защото се е смял“ – в ОДЗ „Невен“

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_1955Днес, 1 април в група“Бърборани-Сладурани“ от ОДЗ“Невен“ със ст.учител Евдо-кия Ленчева и учител Красимира Михалева се състоя нерегламентирана ситуация по образователно направление -Социален свят,на тема „На гости на Хитър Петър“.

Чрез небивалици, гатанки, смешни истории, скечове и хумористични песни и танци, децата се забавляваха. Целите на непреднамерената ситуация бяха формиране на съпричастност към празничното изразяване в групата.

Чрез хумора децата достигнаха до правилното оценяване на проявите на човешки добродетели и усъвършенстване на свободно артистично изразяване в условията на игрово взаимодействие.

На ситуацията присъстваха директора Донка Попова, гл.учител М.Тончева, пом. възпитатели и родители.

Децата Мишо, Дени и Доника присъздадоха с много артистизъм героите Хитър Петър, Настрадин Ходжа и Стопанката. В сценката „На гости на Хитър Петър“ всички деца участваха в надиграване на хора, ръченици, пяха хумористични песни: „Много ти отива Петко“, „Посадила баба“.

Във веселите игри „Да нахраним бебето“ и „Смешни картинки“ децата участваха с голям интусиазъм, а с помощта на родителите децата сътвориха интресни апликации от забавни картинки.

В нерегламентирана ситуация децата си сътрудничиха с връстници и възрастни в екип, избираха адекватни за празника норми за изразяване на опит и се веселиха и обогатиха опита си за сценична изява.

Учител: Красимира Михалева


Статията е публикувана на 1 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА