Снимки: Пъстър Великден в ОДЗ „Невен“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПо традиция на Велики четвъртък, децата от ОДЗ“Невен“ боядисват яйца.В гр.Бърборани-Сладурани с г-жи К. Михалева и Е.Ленчева и пом.възп.П.Кунева се проведе регламентирана обучаваща ситуация на тема“Великден“, по образователно направление:Конструктивно-техническа и битова дейност!

Целта на ситуацията бе, да се натрупа индивидуален конструктивен опит,чрез създаване на модел по образец-поставка за яйца и оцветяване и шарени на яйца по модел и по въображение.По време на ситуацията децата се запознаха с обичаите на Великден.Изпълниха стихотворението „Великден“ на Ел.Багряна, пяха великденски песнички – „Великденски яйца“ и „Великденче“! Участваха активно в боядисването на яйцата, като използваха различни техники по групи с най-разнообразни материали.Боядисаха яйца с традиционните бои и ги украсиха с пайети и картинки.Изработиха чудесни поставки от цветна хартия и по модел.Към всяка група се включиха пом. възп. Д.Андреева, Цв.Георгиева и Хр.Лазова ,като работиха заедно с децата в екип. Г-жа Краси Михалева,запозна децата с техниката „декупаж“и показа готови модели на шарени пъстри яйца.

Децата участваха с много ентусиазъм в изработването на великденската украса.В края на ситуацията,направиха чудесна изложба от пъстри,шарени,червени яйца и поставки за яйца.

Чрез ситуацията, децата добиха представи за съединяване на различни конструктивни елементи.Съединяваха неподвижно материали,чрез залепване и преплитане.Използваха техниката“декупаж“Работиха в екипи и оценяваха собственоръчно изработените модели. Така у децата се възпитава уважение към християнските празници и обичаи!

у-л Краси Михалева

у-л Краси Михалева


Статията е публикувана на 9 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА