Снимки: Заключителна изява на клуб „Моите права“ в Гимназия „Св. Климент Охридски“ Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_2860Днес, 15.04.2015 г., в мултимедийния кабинет на Гимназия ,,Св. Климент Охридски” – гр. Елхово, се проведе последната представителна изява на Клуб ,,Моите права” с ръководител г-жа Филка Славова. Гимназията работи за четвърта поредна година по Проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Гости на изявата бяха: г-жа Й. Драгоева – директор на Гимназията, ръководители на Клубове, учители и ученици.

Работата на Клуба започна през ноември 2014 г. Учениците от 9-а клас,  които са включени в Клуб ,,Моите права”, научиха за възникването на ,,правовата държава’’ и за съвременните правови държави.

В процеса на извънкласната работа участниците проследиха развитието на идеите за равноправие между хората, правата на човека и гаранциите за тяхното спазване в съвременността. Част от занятията бяха посветени на правата ни като граждани на Европейския съюз.

Деветокласниците се запознаха с институциите на Европейския съюз, които гарантират спазването на правата на човека в държавите членки и гаранциите за това. Най-интересни в Клуба бяха темите: „Правата ни като потребители”, ,,Правото ни на информираност”, „Правата ни в онлайн пространството и социалните мрежи”, ,,Имат ли права животните?”.

Темите:„Административно устройство и управление на Република България” и „Местно самоуправление и местна администрация“ бяха разгледани на изнесени занятия. Клубът посети град Бургас – важен административен, академичен, културен и икономически център.

Работата на Клуба завърши с представителна изява на тема: „Учители, родители, деца”. Участниците представиха в атрактивни презентации наученото през учебната година за правата на децата в обществото, училището и семейството.


Статията е публикувана на 15 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА