Снимки: Достойно представяне на Никол Шиварова от Г „Св. Климент Охридски“ Елхово, в Национална олимпиада по биология

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_5753На 1 и 2 април 2015 г. в СОУ „Иван Вазов“ – гр. Вършец, област Монтана, се проведе 40-та Национална олимпиада по биология  и здравно образование за учебна 2014/2015 година.

Гимназия  „Свети Климент Охридски“ – гр. Елхово, имаше свой участник в лицето на Никол Шиварова, ученичка от 9-а клас. Ръководител на Никол беше г-жа Маринка Стоева – старши учител по биология и здравно образование.

В първата възрастова група участваха 61 ученици от 7 и  8 клас и ученици от 9 клас, изучаващи през настоящата учебна година учебното съдържание за 8 клас. Участниците в националния кръг се разпределят след арбитраж на писмените работи от областния кръг. Арбитражът се извърши от Национална комисия.

Националният кръг включваше два етапа, които се проведоха в два последователни дни. Първият етап се състоеше в решаване на тест от теоретични задачи, а вторият – в решаване на практически задачи. Времетраенето на теоретичния етап е 4 астрономически часа, а на практическия – по 35 минути за всяка област на биологично знание /ботаника и зоология/.

Никол се представи отлично и в двата етапа на Националния кръг на олимпиадата с общ брой точки – 89,55 /теория-59,20 т. и практика-30,35 т./. Този резултат я класира на 16-то място. Тя зае достойна позиция след учениците от НПМГ „Академик Л. Чакалов“ – гр. София, ПМГ „Екзарх Антим“ – гр. София, и ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ – гр. Габрово, с което представи себе си, Гимназия „Св. Климент Охридски“ и град Елхово.

Никол е талантлива, амбициозна и с много интереси. Отлична ученичка в паралелка с Природоматематически профил – Математика, обича биологията и природните науки, желае да изучава медицина.

Ръководството на Гимназията й пожелава много успехи и достойни награди!


Статията е публикувана на 16 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА