Снимки: Първокласници от Елхово направиха своето първо посещение в библиотека

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_3823В продължение на два поредни дни първокласници от двете основни училища в град Елхово направиха своето първо посещение в библиотеката при читалище „Развитие“.

Поводът е провеждащата се ежегодно национална инициатива „Маратон на четенето“, а целта е възпитаване в любов към книгите и четенето от най-ранна възраст у децата, стимулиране на четенето и приобщаване към света на книгите.

Бъдещите читатели гостуваха на библиотеката заедно със своите учители: г-жа Миглена Терзиева и г-жа Стойка Кънева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и госпожите Румяна Манолова, Ваня Стойкова и Мария Ковачева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Момичетата и момчетата разгледаха детския отдел, отделът за възрастни и компютърната зала, с които библиотеката разполага. Запознаха се с правилата за ползване на библиотечните услуги, разбраха какъв е редът за записване като читатели.

Новите приятели на читалищната библиотека – първокласниците, демонстрираха смело, че вече могат да четат. Всички те четоха една любима и позната приказка от известен български автор – „Косе Босе“ от Ран Босилек.

Това бяха последните мероприятия включени в програмата на елховската библиотека посветени на „Маратона на четенето“ 2015 год. Библиотекарите започват подготовка на различни, развлекателни и съобразени с възрастовата група на децата занимания, които ще се провеждат през цялото лято от 15 юни до 30 август 2015 год. И през тази лятна ваканция всички желаещи ще имат възможност да разнообразят горещите дни си кино, игри и забавления в библиотеката.

Читалищното ръководство изказва благодарност към община Елхово, която осигури финансовите средства, необходими за всички инициативи, проведени от 2 до 23 април.


Статията е публикувана на 22 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА