Снимки: Открит урок по английски език в ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 21 април 2015г. в новия компютърен кабинет на ПГ „Стефан Караджа” гр.Елхово се проведе открит урок по английски език с ученици от 10а клас, специалност „Малък и среден бизнес” с преподавател г-жа Ира Недялкова. Гости на открития урок бяха инж. Христо Петев – директор, инж.Таня Михнева – помощник директор и учители от училището.

Откликвайки на една от тенденциите на съвременното дигитално образование, учениците демонстрираха своите знания и умения за самостоятелно обучение и самоподготовка по чужд език. На специално разработен от Британския съвет сайт, те изпълниха онлайн в реално време индивидуални задачи, свързани с упражняване и затвърждаване на ключови умения като слушане и четене с разбиране.

Задачите бяха диференцирани, на различни нива, според постигнатия от всеки ученик напредък, с възможност за своевременна обратна връзка, оценка и корекция. Като достойни представители на поколението Z, учениците показаха бързина и многоканалност на възприемане на информацията, както и завидна способност за концентрация и автономност.
Според г-жа Ира Недялкова, електронното обучение повишава мотивацията и ефективността на съвременните ученици, които предпочитат да пишат с клавиатура, а не на ръка и да учат чрез „правене”, а не чрез четене на правила и инструкции.

Инж.Христо Петев благодари на участниците и отбеляза, че в ПГ „Стефан Караджа” гр.Елхово винаги се търсят и ще продължат да се търсят нови средства, методи и подходи, които да отговарят на нуждите и потребностите на нашите ученици в подготовката им за успешна професионална реализация.


Статията е публикувана на 23 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА