Снимки: Април донесе значими успехи за децата от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_4463В ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово подготовката на учениците в областта на науката и изкуството донесе радващи резултати. За пореден път възпитаници на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово доказаха своите знания, умения и талант в няколко национални състезания, където възпитаниците на елховското училище премериха сили с едни от най-талантливите и изявени деца в страната.

IMG_4456На проведения областен кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование Дойка Иванова, ученичка от VІІ клас, се класира на 1 място с най-висок резултат.

Националният кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование се проведе в гр. Вършец. В нея участваха 120 млади биолози от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи: за VІІ, VІІІ, ІХ клас и за Х, ХІ, ХІІ клас. В І-ва група участва възпитаничка на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – Елхово Дойка Христова Иванова от VІІ „Б“ клас. В двата състезателни дни участниците се състезаваха в решаването на тестови задачи в рамките на 4 часа и практически задачи в два кръга: Ботаника и Зоология, които по съдържание и степен на трудност надхвърлят задължителната учебна програма.

Благодарение на усилената си подготовка под ръководството на преподавателката, старши учител Николина Атанасова, Дойка Иванова се представи изключително достойно, постигна общ резултат от 73 точки и даде своя принос за името на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово като училище – ковачница на успехи и бъдещи специалисти.

Всичко това стана възможно благодарение на ръководството на училището, което обезпечи всички разходи и осигури спокойствие на участниците.

IMG_4451Значим двоен успех постигна ученичката от VІІ клас Денимира Мишева, подготвена от помощник-директор Пенчо Бординяшки, на олимпиадата по Български език и литература. За седмокласниците има национален кръг на олимпиадата. Две изпитни работи за област Ямбол са постигнали резултата от 90 до 100 точки и едната е на Денимира.

В Националния кръг на олимпиадата по Български език и литература в град Кърджали участваха 49 ученици от шестнадесет области. Това са най-добрите от отличниците в страната. Участниците получиха грамоти.След 10 дни ще бъдат изнесени резултатите. Класираните на І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място могат да си изберат учебно заведение, без да полагат изпит, в което да учат след 7 клас.
Самият факт, че Денимира Михова е участничка в националния кръг и е сред първите четиридесет и девет, е впечатляващ резултат и повод за гордост от постижението и.

IMG_4442Изявените способности на ученичката от VІІ „Б” клас Янина Георгиева от ОУ „Свети Паисий Хилендарски” гр. Елхово в областта на изобразителното изкуство я изведоха на първо място в Националния конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” – 2015.  Седмокласничката спечели с рисунка на икона във възрастовата група 5-8 клас. Сред наградените в групата са ученици от  Ямбол, с. Летница, София, Видин, гр. Калгари (Канада), Търговище.

Подготовката си талантливото момиче дължи на Желязко Петков, старши учител по изобразително изкуство в училището ни.

Награждаването на участниците в Националния конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” се състоя на 26.04.2015 г.в столичния храм „Св.Св. Кирил и Методий“. В конкурса взеха участие 3000 ученици от всички възрастови групи в раздели за литература, фотография и изобразително изкуство.

Участници са деца от детски градини в 3-та и 4-та група и ученици от 1-ви до 12-ти клас за всички детски градини, училища, школи и извънучилищни звена в България и задграничните епархии на БПЦ.

Националният конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” – 2015 е посветен на православния християнски празник „Възкресение Христово – Пасха” и се провежда с благословията на НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ и СВ. СИНОД на Българската православна църква – Българска патриаршия. Oрганизиран е под ръководството на Ловчанския митрополит Гавриил и Културно-просветния отдел на СВ. СИНОД на БПЦ-БП.


Статията е публикувана на 28 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА