Снимки: Първи открит урок в обновения кабинет по Химия в Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_4470През настоящата учебна 2014 – 2015 г. в Гимназия „Св. Климент Охридски“ – град Елхово, беше извършен основен ремонт и направено преобзавеждане и съвременно оборудване на учебните кабинети по Химия и опазване на околната среда, Биология и здравно образование и История и цивилизация. Частично ремонтиран и обновен е кабинетът по География и икономика.

Днес, 28.04.2015 г., в реновирания кабинет по Химия и опазване на околната среда се проведе поредното мероприятие от Програмата за вътрешноучилищна квалификация на учителите. То беше съпроводено с наблюдаване и обсъждане на открит обобщителен урок на тема: „Йонообменни и окислително-редукционни процеси“ в 11-а клас с преподавател старши учител г-жа Генка Николова.

Гости на урока бяха г-жа Йовка Драгоева – директор на Гимназията, Нели Никова – председател на УС на Училищното настоятелство, Илиана Вълчева – член на УС на Училищното настоятелство, Мария Никова – родител на ученик от Гимназията, учители.

По време на занятието, с помощта на видеоматериали и на демонстрационни опити, учениците актуализираха знанията си за двата вида взаимодействия поотделно, обобщиха ги и съумяха да съпоставят процесите. В хода на работата по урока се открои и онзи сегмент от цялостната характеристика на една химична реакция, свързан с извършването й в неживата природа, със значението й за живота на организмите на нашата планета и за практическата дейност на хората.

 


Статията е публикувана на 28 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА