Снимки: В Гимназия „Св. Климент Охридски“ – се проведе Националният онлайн кръг на „Цветна олимпиада 2014/2015“

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_4522На 28 април от 14,00 ч. до 15,00 ч. в Гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово, се проведе Националният онлайн кръг на „Цветна олимпиада 2014/2015“, организирана от Сдружение „България си ти!“.

Онлайн кръгът е финален в съревнованието и в него се включиха: Виктория Димитрова от 11-б клас – в областта български език и литература; Иванина Неделчева от 10-а и Даниел Панайотов от 11-а – математика; Сани Филипова от 8-а, Карина Тонева от 9-а и Валентин Терзиев от 11-а – английски език.

Участие в електронното издание изявиха учениците, които са се класирали на първия (областен) кръг в състезанието. Националният онлайн кръг се извърши електронно, а формата, под която учениците се състезаваха, беше тестова. Те имаха на разположение един час, за да се справят със заданията. С електронното издание на съревнованието освен поставените от организаторите цели в сферата на образованието, се постига и въвеждане на интерактивни методи на изпитване и прозрачност при оценяването, както и насърчаване на дигиталните компетенции на участниците.

Целта на „Цветната олимпиада“ е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование чрез съревнование по съответните дисциплини.

„Цветната олимпиада“ е включена в Националния календар на МОН за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на РИО на МОН, както и в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература.

Ръководството на Гимназията пожелава успех на състезателите в Националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада 2014/2015“!


Статията е публикувана на 29 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА