Снимки: Диплом за втора награда и почетен плакет получиха децата от ДЮТС „Яница“ към ОбДК-Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0054На 25 април в Народно Читалище „Зора-1945” град Ямбол се проведе 33 издание на националния фолклорен ученически фестивал „Родило се, преродило”. В него взеха участие над 200 деца от Ямбол, Елхово, Бургас, Котел , Карнобат и Тенево. Фестивалът се организира от Народно Читалище „Зора-1945” град Ямбол, със съдействието на Министерството на културата и община Ямбол.

В конкурсната програма участниците се състезаваха в три категории: народно пеене, народни инструменти и танцови състави, разделени в три възрастови групи.

Авторитетно жури в състав – председател Енчо Енчев – хореограф и главен художествен ръководител на ДЮТА „Загорче”, Нова Загора и членове Георги Нойков – фолклорист и диригент и Пламен Дуков – концертмайстор във ФА „Тунджа” отличи и награди най-добрите изпълнители.

ДЮТС „Яница” към Общински детски комплекс-Елхово се представи в конкурсната програма с два танца – „северняшки“ и „въртележка”, които са от новия репертоар на състава. Изпълнението на децата бе силно аплодирано от публиката, а журито ги удостои с втора награда и почетен плакет.

Поздравяваме децата на елхово за тяхното достойно представяне и им пожелаваме успехи и в следващите изяви. Децата и колективът на Общински детски комплекс благодарят на община Елхово за осигуреният транспорт до град Ямбол.


Статията е публикувана на 29 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА