Снимки: Беседа на тема безопасността на пътя в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_5924От 4 до 10 май на територията на цялата страна се провежда Трета глобална седмица за безопасност на движението по пътищата с мото „Спаси живота на децата!“

Днес на територията на област Ямбол се проведоха интересни срещи и беседи с учениците от начален курс на обучение на тема безопасността на пътя. Пътен полицай Бакалов от РУ „Полиция“ Елхово представи пред ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ статистика за пътните инциденти, с участието на деца. Представи и съвети към децата за безопасно поведение като пешеходци, като участници в пътното движение и като пътници в МПС.

Основното училище получи различни брошури и информационни материали, с които децата ще се запознаят в часовете по безопасност на движението. Директорът на учебното заведение Тинка Атанасова благодари за беседата и полезните съвети на полицейския служител. Именно съвместната работа на институциите да доведе до положителен резултат насочен преди всичко към предотвратяването на инциденти на пътя.

В рамките седмицата за безопасност на движението по пътищата предстоят още инициативи. На 6 май в областта ще се проведат специализирани полицейски операции от метода „Широкообхватен контрол“, насочени към контрол над използването на обезопасителни системи за деца, обезопасителни колани, защитни каски, проверка правоспособността на водачите на МПС и др. На 7 май служители от Пътна полиция и доброволци от БЧК ще извършват съвместни мероприятия в близост и в учебни заведения.

На 8 май, в 12.00 часа ще бъде почетена паметта на жертвите в пътни инциденти с подаване на светлинна и звукова сигнализация от патрулни автомобили и с едноминутно мълчание. Полицейските коли ще бъдат разположени в районите на детски и учебни заведения в страната, намиращи се в близост до възлови кръстовища.


Статията е публикувана на 5 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА