Днес се проведе националното външно оценяване по български език и литература в IV клас

Публикувано преди 9 години  |  Образование

paisiДнес се проведе националното външно оценяване по български език и литература в IV клас. Според заповедта на министъра на образованието и науката за учебната 2014/2015 година външното оценяване по математика ще е на 8 май, по човекът и природата – на 12 май, а по предмета човекът и обществото – на 13 май 2015 г.

Националното външно оценяване по БЕЛ започна в 10.00 часа и се проведе едновременно във всички паралелки в цялата страна. 60 ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и 44 от общо 48 ученици от ОУ „Св. П. Хилендарски“ се явиха на изпита днес. Отсъствалите деца са по уважителни причини.

Общо 7 деца от двете училища са със специални образователни потребности и те не подлежат на този вид изпит. Изпитването бе писмено и се проведе за един учебен час (40 минути). Провеждането на външното оценяване в IV клас не възпрепятства осъществяването на нормалния учебен процес в училищата. Националното външно оценяване в ІV клас се провежда за 9-та поредна година по единен формат, който за всеки от предметите включва предимно въпроси с избираем отговор, а по български език и литература – със свободен отговор. Целта на проверката е чрез еднакви за всички ученици в страната тестови задачи обективно да се оцени нивото на усвояване на знанията и уменията по съответния предмет.


Статията е публикувана на 7 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА