Снимки: Седмица на пътната безопасност в ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0036През седмицата на пътната безопасност в ЦДГ ”Надежда” се проведоха различни инициативи. На 5.05. 2015 година в подготвителна група „Маргаритка” се проведе занимание по безопасност на движението. Гост ни беше Георги Бакалов от КАТ, гр.Елхово. В новия кабинет по безопасност на движението г-н Бакалов припомни правилата за улично движение – къде се движим, къде пресичаме и каква е ролята на полицая-регулировчик, за осигуряване на безопасно придвижване. Децата задаваха въпроси и споделиха своя опит. Заниманието продължи с игри, в които децата практически приложиха познанията си за поведение на улицата. В рисунки всяко дете изобрази ситуация, а след това разговаряха за рисунките си и изразяваха отношение за поведението на всеки участник в уличното движение.

Децата от група „Слънчо”  през почивните дни децата заедно със своите родители изготвиха проект на тема:”Безопасния маршрут, по който стигам до детската градина”. Всеки сам представи своя проект и отговори на въпросите на остналите деца. Децата със свои думи обясниха що е светофар, пешеходна пътека, улично платно, тротоар, пътни знаци. Изброиха правила за безопасно движение по пътищата и направиха книжка с тях. Уточниха необходимостта от тяхното спазване. Образователните игри”Малкият шофьор” и „Забавни задачи за безопасност на движението” провокираха любопитството на децата и събраха много желаещи, които да покажат своите знания. Всички с общи усилия изработиха макет на улично платно, различни превозни средства и сгради от отпадъчни материали.

В гр.”Щурче” се организираха т.нар.”Минути на безопасност”. На гости им бяха трите цветни човечета – Червенушко, Жълтушко и Зеленушко. Чрез играта”Цветни автомобили” децата бяха шофьори.Цветните човечета ги поздравиха и заедно с малките щурчета отправиха послание към всички шофьори:”Помогнете ни да пораснем!”Обещаха си, че когато пораснат, винаги ще шофират много внимателно.

Занимание по безопасно поведение на пътя ”Движа се безопасно” , се проведе в група „Червена шапчица” Гост беше г-н Бакалов, който запозна децата с основни правила за движение по пътищата и даде съвети за безопасно поведение като пешеходци и участници в движението. Интересни за децата бяха полицейския автомобил, стоп-палката, оборудването. По-късно в игрите децата показаха наученото. В кабинета по БДП децата от групите „Звънче” и „Славейче” се учеха да преминават уличното платно по пешеходна пътека, бяха пешеходци, майки с колички, велосипедисти, шофьори. Разпознаваха пътните знаци, назоваваха елементите на пътя-светофар, улично платно, пешеходна пътека , кръстовище и др. Показаха, че знаят, че децата пресичат улицата винаги с придружител и ,че пътните полицаи се грижат за безопасността на хората на пътя.


Статията е публикувана на 8 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА