Снимки: Приключване на проект „Нова възможност за моето бъдеще“ в ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

През месец май 2015г. в ПГ „Стефан Караджа” гр. Елхово приключва изпълнението на проект BG051PO001-4.3.03-0001 „Нова възможност за моето бъдеще” създаване на система за признаване на неформално придобити знания, умения и компетентности.

Проектът даде възможност на хора притежаващи знания, умения и компетентности по конкретна професия и специалност, придобити по неформален начин- у дома, предавани на поколения- от бащи на синове, от майки на дъщери, сред близки и приятели, в клубове по интереси, но непритежаващи документ за професионална квалификация да докажат тези знания, умения и компетентности и след успешно полагане на изпити да получат удостоверение или документ за професионална квалификация по професия/специалност.

Специалностите, по които  ПГ „Стефан Караджа” валидира знания са:

„Електрически машини и апарати”, „Производство на облекло от текстил” и „Машини и съоръжения за заваряване”.

По проекта изявиха желание да се включат 22 бенефициенти, от които в ПГ „Стефан Караджа”бяха консултирани-  същинско консултиране 14 кандидати. Трима участници се явиха на държавни изпити за II професионално- квалификационна степен за специалност „Електрически машини и апарати” и трима на изпити по теория и практика по част от професията за специалности „Електрически машини и апарати” и  „Производство на облекло от текстил”. След успешно полагане на изпити по теория и практика на специалността общо шест учасника получиха сертификати по проекта. Предстои издаване на удостоверения и документи за професионална квалификация.

Дейностите за валидиране на знания, умения и компетентности по изучавани специалности в ПГ „Стефан Караджа” – „Малък и среден бизнес”, „Екскурзоводско обслужване”, „Електрически машини и апарати”, „Машини и съоръжения за заваряване” и „Производство на облекло от текстил” ще продължат и след приключване на проекта.


Статията е публикувана на 18 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА