Снимки: ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово отбеляза днес патронния си празник и изпрати абитуриентите си

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0744Празникът на ПГ „Стефан Караджа“ започна с водосвет в храм „Св. Димитър Солунски“. С изключителна тържественост и много настроение учебното заведение отбеляза днес патронния си празник и изпрати абитуриентите от випуск 2015, които очертаха формата на сърце и така се снимаха за спомен, засадиха дръвче и продължиха инициативата поставена от техните съученици през миналите години – алея на абитуриентите.

За 47-ти път ПГ „Ст. Караджа“ чества своя патронен празник с преклонение пред живота и делото на своя патрон Стефан Караджа. Официални гости на празничния ден бяха Николай Тончев – председател на ОбС Елхово, Живка Кафеджиева – зам.- кмет на община Елхово, Георги Георгиев – ст. експерт от РИО Ямбол, Ангел Ангелов – секретар на НТС Ямбол, Христо Христов – директор на етнографско-археологически музей Елхово, директори на училища от общината, членове на училищното настоятелство, ръководители на учреждения, бивши учители и ученици на учебното заведение.

В приветственото си слово директорът на учебното заведение инж. Христо Петев заяви, че днешният празник е повод за много радости и равносметка. От откриването си през 1968 година до днес в учебното заведение е постигнато много. Днес професионалната гимназия може да се похвали с осъвременена материалната база, нова техника за всяка от специалностите, отличен висококвалифициран педагогически и обслужващ екип, трудолюбиви възпитаници. На всички зрелостници г-н Петев пожела успешен старт в живота, реализация на личните мечти и много радост.

През тази учебна година в професионалната гимназия завършват 55 зрелостници, чиито класни ръководители са Таня Никова и Галя Шидерова.

Поздравителни адреси по случай патронния празник бяха получени от кмета на община Елхово, от учебни заведения в община Елхово, СБУ, РИО Ямбол и др. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха мажоретките и танцьорите от ОбДК Елхово.

IMG_0760За отличен успех и високи резултати в спорта, извънучилищни дейности и различна самодейност бяха наградени ученици от професионалната гимназия. Благодарствени писма бяха връчени на партньорите на учебното заведение в реализацията на дейностите по различни проекти, както и на медийните партньори за отразяването на проявите.

На 23 май завършващите абитуриенти от ПГ „Ст. Караджа“ ще отпразнуват своя бал в град Елхово с много тържественост и настроение, а на 29 май им предстои пътуване до Кушадасъ, където до 2 юни ще продължат празненствата по случай завършването на средното си образование, но преди това – на 20 и 22 май ще положат държавните зрелостни изпити.

След края на празничната програма се проведе турнир по канадска борба.


Статията е публикувана на 15 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА