Снимки: 24 май бе отбелязан предварително в ЦДГ „Надежда“ – филиал Маломирово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

1

Този ден започнахме с виенето на венец, с който украсихме портрета на светите братя Кирил и Методий. Изгледахме презентация за живота и делото на Солунските братя. От легенда децата научиха как се раждат буквите.Прозвучаха поздрави с песни за буквите и славянските деца. Рецитираха стихове за да изразят своята признателност към великото дело на двамата братя за създаването на азбуката,благодарение на която ще се научим да пишем и четем.

Настроението бе повдигнато още повече от музиката за която се беше погрижила помощник възпитателката Росица Илиева. Тя отрази и моментите от празника в снимки.

Всички деца и гости получиха поздравителна картичка за 24май. Като гости присъстваха г-жа Минева-секретар на читалището, г-н Брадфорд и г-жа Нортън, които също заснеха събитието.

На видеото, което гледахме и слушахме химна: „Върви,върви народе възродени!“ всички деца, родители и гости станахме на крак за да изразим с неизменно присъстващата песен своята благодарност, благовение и гордост към делото на Св.Св. Кирил и Методий за създаването на славянската писменост и култура.

Да пребъде великото дело на Кирил и Методий!

Да Ви е честит най-светлия празник 24 май, да Ви е честита писмеността!

Ст. учител: Надя Дженкова


Статията е публикувана на 20 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА