Снимки: Тържество на бъдещите първокласници от филиала в ОДЗ „Невен“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_7845„С усмивки и малко тъга“ под този надслов премина тържеството, с което бъдещите първокласници от филиала в ОДЗ „Невен“ се разделиха с детската градина.

Изминаха 4 години, изпълнени с радост, веселие, но и със сериозна подготовка за бъдещите първокласници. И ето, че настъпи най-трудният момент – раздяла с детската градина. Децата от група „Усмивка“ от ОДЗ „Невен“ казаха: „Довиждане, детска градина! Здравей, първи клас!“ на тържество, което премина с мотото „С усмивки и малко тъга“.

В резултат на възпитателно-образователния процес в детската градина, децата достигнаха необходимите знания, умения и отношения по държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка за училище по образователни направления: български език и литература, математика, социален свят, изобразително изкуство, физическа култура, музика, конструктивно-технически и битови дейности, игрова култура.

С пожелания за щастливи дни в училище учителките Диана Мартинова и Ваня Узунова казаха на малчуганите: „На всички вас, мили деца, ви предстои да откриване света, да ни изненадвате със своите таланти и със своите слънчеви усмивки, да направите света около вас по-щастлив и по-красив.“ Отправиха благодарност за времето прекарано заедно през тези 4 години – изпълнени с отговорности, неподправена радост и прекрасни емоции. Учителките изказаха благодарност и към родителите за подкрепата и доверието да поверят най-скъпото си – своето дете.

В тържеството за раздяла с детската градина бъдещите ученици бяха разделени в два отбора и показаха какво са научили до сега и доказаха, че са готови да постъпят в първи клас. Представиха се и като артисти, танцьори и отлични рецитатори. Гости на празника бяха родители, близки, приятели, а също и някои от учителите, които ще бъдат класни ръководители на малчуганите през следващата учебна година.

Г-жа Узунова и г-жа Мартинова пожелаха успешен старт в училище на усмихнатите и красиви невенчета – децата от група „Усмивка“.


Статията е публикувана на 25 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА