Снимки: Ученици от IV клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Елхово отпразнуваха завършването на начален етап на основната образователна степен

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_9743Гости на тържествата бяха Тинка Атанасова – директор на училището, много родители и приятели. Празничната програма бе посветена на обичта към училището и учителите, родния език, класната стая и приятелството. Четвъртокласниците отправиха благодарност към директора на училището – г-жа Тинка Атанасова и към всички учители, които са им преподавали. Със стихове, песни и танци учениците поздравиха своите класни ръководители за проявените грижи, внимание, подкрепа и велико търпение. Празникът продължи с мисли за истинското приятелство, като едно от най-прекрасните неща на света. Приятелството, създадено в училище е най-ценния дар, който човек притежава. Децата се изявиха и като талантливи артисти. Представиха няколко хумористични сценки, посветени на общуването между учител и ученик. Изпетите с много емоции и артистизъм песни „Приятелство“, „На купон“ и „Ваканция“ разчустваха всички гости на празника.

IMG_9777Чрез своите танци момичетата показаха още един от талантите, които притежават. Не стихваха сълзите от очите на децата, когато своите поздрави към тях отправиха г-н Койчев, г-жа Мартинова и г-жа Райчева. Учителите успяха да научат бъдещите петокласници не само на уроците, написани в учебника, да търсят и откриват верния път, да разбират кое е добро и кое е зло, да бъдат уверени в своите сили и възможности, да бъдат истински приятели. Учениците навлизат в нов етап от образованието си, техните учители се разделиха с гордост, че са ги научили на ценните уроци от живота и на учебния материал. Четвъртокласниците показаха отлични резултати от Националното външно оценяване, което е резултат от упорития 4 годишен труд на техните преподаватели.

IMG_9785Учениците получиха удостоверения за завършен начален етап на основно образование, списък с книгите, които ще се изучават в учебната програма по литература за пети клас. Учителите им пожелаха да бъдат винаги задружни, да запазят ключето към детството си, да избират правилната пътека в живота и да си останат приятели завинаги. Родителите изказаха сърдечна благодарност към грижовните учители за всичко, на което са научили децата – знания, умения и чисти човешки качества, благодариха за търпението, което са проявили при обучението и възпитанието на малчуганите. С директното включване от клуб „Родител“ присъстващите родители съобщиха от колко време упражняват професията „родител“, отговориха и на зададените въпроси – какво мислят за днешните деца, дали биха си сменили местата и задълженията със своите деца.

Заедно с удостоверенията бъдещите петокласници получиха характеристика и послание от класния им ръководител. Ето и част от посланията към децата „Не забравяй никога вълшебния приказен свят, чрез който всеки от нас запазва частица от детското в себе си. Помни приказките, в които добрият юнак надвива злото. Бъди като малкия принц, който никога не остарява, В трудни моменти си спомни за Пипи нейният силен дух и весел смях. Притежавай добродетелите на Пепеляшка. Търси бялата лястовица по добрите житейски пътища. Улови златната рибка, готова да изпълни твоите съкровени желания.“ На добър път ученици!


Статията е публикувана на 29 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА