Снимки: Децата на Елхово празнуват заедно

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_9960По случай международния ден на детето Общински детски комплекс Елхово организира за децата от нашия град забавно-развлекателни игри, които преминаха под надслов “Обичам природата, и аз участвам”.

Международният ден на детето е честван в много страни по света, води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година. Голямата популярност на празника в България се дължи на инициатива през 1949 г. – първи юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата. Това става с решение на сесията на Съвета на Международната демократична федерация на жените през ноември 1949 г. в Москва. Така благодарение на съветския призив – една година по-късно 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света. Ежегодно ОДК организира за децата от града забавно-развлекателни игри, рисунки на листи, на балони и асфалт, апликация и оцветяване на любими приказни герои. По време на празника децата се присъединиха към националната инициатива за масово рецитиране на стихотворението “Аз съм българче”.

Малчуганите имаха възможност да отправят поздрави към своите връстници чрез изпълнения на песни и стихчета, като по този начин се включиха в организираната забава – “Микрофонът е ваш”. Проведоха се и състезателни игри за бързина, сръчност, както и за надуване на балони. Децата сглобяваха и от цветовете на националния ни трибагреник красиви български знаменца. С участието си в забавните и развлекателни игри се предоставя възможност за личностна изява на децата, според техните интереси, способности и дарования. За всички малчугани, които взеха участие в детския празник имаше изненада – подарък сладолед, който бе предоставен със съдействието на община Елхово.


Статията е публикувана на 1 юни 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА