Снимки: Заключителна изява за балерините от ОбДК – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

11222498_760095800774892_1170881215951069773_oВ последния ден на месец май, с много настроение и усмивки, бе закрит творческият сезон на балерините от Детска балетна школа към Сдружение Училищно настоятелство “Общински детски комплекс”.

Класическият балет е изкуство, което удовлетворява естетическите потребности на личността във всички възрасти, свързани с насладата от красивата музика, движения и хармонични взаимоотношения. В днешно време когато повечето деца прекарват свободното си време вкъщи пред телевизора или компютъра, танците са забавен начин да станат физически по-активни и да водят здравословен начин на живот.

През тази учебна година в школата участваха общо 30 деца разпределени по възраст в две групи. Обучението се изразява в няколко насоки: приучаването на децата да се движат красиво, да придобият грациозна и изправена стойка, да създадат елегантен маниер на поведение и по-важното – да се приучат към дисциплина, отговорност и работа в екип.

Наред с класическата система от движения и танцови комбинации, се изучават: джаз, танцувална гимнастика, ритмика, а за почивка децата се забавляват с много, много игри. В допълнение към физическата активност, часовете по балет стимулират творчеството и креативността у децата и им помага да развият усет и възхищение към естетиката, красотата и изкуствата.

Балетът насърчава положителната нагласа у децата, себеопознаването и по-доброто себеизразяване. Децата, които посещават тези уроци придобиват повече самоувереност, разкриват се техните умения и таланти пред публика, което допринася за тяхното по-добро самочувствие.

Възпитаничките на школата редовно участват във всички форми и изяви, както и в общински концерти, където със своите изпълнения винаги предизвикват умиление и печелят заслужено аплодисментите на публиката.

И като финал на този творчески сезон бе връчването на грамоти и пожеланието на техния дългогодишен ръководител Милена Вълева: ” Мили мои момичета, бъдете винаги толкова всеотдайни, слънчеви, цветни, отговорни и трудолюбиви. Вие сте прекрасни деца, и аз безкрайно много се гордея с вас! И като за последно искам да ви пожелая – никога да не спирате да мечтаете, защото човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!” На заключителната творческа изява балерините и техният балетен педагог се почерпиха с вкусна торта, естествено с картинка на балерини.


Статията е публикувана на 1 юни 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА