Вестник Крайгранична искра навърши 50

  500 | Публикувано преди 11 години  | Общество

„Въпреки превратностите на времето има неща, които неуморно следват своя ход, изпълнявайки предано дълга си към хората“.

На тази мисия са посветени и усилията на редакционния екип, който акуратно и с широк поглед към събитията в общината ежемесечно информира многобройните читатели на вестник „Крайгранична искра”.

„Нашият вестник”, както фамилиарно го наричат в Болярово ( защото го чувстват близък и необходим), навърши половин столетие! Това е възраст на мъдростта, на натрупания опит, на творческата зрелост…

В последния ден на месец септември 2010 година този чудесен юбилей събра заедно десетки приятели и почитатели на вестника, ръководни кадри от общинската администрация, бивши и настоящи негови сътрудници, представители на редица медии от региона.

Чрез кратка, но съдържателна и емоционално наситена презентация водещата София Минева ни помогна мислено да обърнем поглед назад- към близкото и по-далечното минало на вестника. Някак неусетно оживяха спомените за хора и събития, за вълнуващи моменти от историята на Болярово преди няколко десетилетия…

Своеобразен поздрав към всички присъстващи беше тематично ориентираната към празничния повод поетическа композиция под наслов „От искрата пламък се разгаря”. Изпълниха я рецитаторите от групата „Училищен театър” с ръководител Бинка Величкова при СОУ „Д-р Петър Берон” Преслава Терзиева, Галена Герджикова, Стоянка Гръкова и Иван Ефев. С приветствени слова към присъстващите на този вълнуващ юбилей се обърна кметът на общината Христо Христов. А в пожеланията се съдържаше и упование, и оптимизъм.

Своите празнични вълнения сподели и главният редактор на вестника Янка Микова. Изказвайки благодарност на всички, които работят всеотдайно за гражданската кауза и техническото оформление на всеки брой, тя даде израз на своята признателност и щедра оценка за подкрепата, която получава в тяхно лице.

С изказвания се включиха в тържественото честване представители и на гостите, и на местната общественост: директорът на печатница „Светлина” – град Ямбол Николай Клисурски, Светлана Чамова(редактор от вестник „Делник”), Ваня Авджиева(в-к „Труд”), представители на „Дарик- радио”, журналистката Диана Бончева(главен редактор на ямболския вестник „Тунджанец”), кметовете на село Воден и с. Голямо Крушева- Елена Анева и Костадин Иванов, писателят Николай Домусчиев, дългогогдишният профсъюзен председател Димитър Лазаров, Янка Милчева(с. Попово), Мария Маринова- преподавателка в СОУ „Д-р Петър Берон”- град Болярово). Като най-дългогодишен сътрудник на „Крайгранична искра” също трудно овладя своето вълнение нейната колежка Бинка Величкова, споделяйки пред аудиторията трогателни спомени, свързани с миналото на вестника.

Всяка годишнина дава повод за равносметка. Така беше и в слънчевия следобед на 30 септември 2010 г.- време за размисъл, за парад на спомените, за празнуване и нови надежди.Статията е публикувана на 5 октомври 2010Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »