Снимки: Талантливите ученици от Гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово, печелят награди

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0348За пореден път ръководството на Гимназия „Св. Климент Охридски” се гордее с постиженията на своите възпитаници. По повод ХVІІ-ия Национален фестивал на детската книга Петя Кючукова от 8-а клас беше наградена от Министерството на културата и Регионалната библиотека „Сава Доброплодни” – гр. Сливен.

Удостоена с персонална грамота за участието си в литературния конкурс „По следите на едно писмо в бутилка”, Петя спечели с разказа си „Щастието под коркова тапа”: „Празната бутилка все още стоеше на масичката пред мен, а върху една от полиците имаше стар тефтер с леко пожълтели листи. Перото и мастилницата ми бяха подръка. Взех ги и отново излязох на верандата… Скъсах един от пожълтелите листи, потопих перото в мастилницата и излях душата, мислите и чувствата си… Огледах се за корковата тапа, но тя сякаш бягаше от погледа ми… Наведох се, взех я, запечатах бутилката и с все сила я запратих към вълнуващата се океанска вода, някак обнадежден. Оттук нататък всичко беше в ръцете на съдбата…

Ей, вие, младите, имайте търпение и щастието ще ви намери, но полагайте усилия! Конкретизирайте това щастие, пък било то и под една коркова тапа!”

Днес г-жа Йовка Драгоева – директор на Гимназията, връчи изпратената грамота на Петя Кючукова, като й пожела да заеме призовите места в областта на литературата. С грамотата Петя получи поздравления и книгата „Любов” на Елиф Шафак.


Статията е публикувана на 3 юни 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА