Продължава приемът на документи за целева помощ за първокласници

Публикувано преди 9 години  |  Образование

1klas72 заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ за деца записани в първи клас за новата учебна година са подадени до този момент в община Елхово съобщи директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ – Елхово – Христо Делигрозев. Размерът на помощта е 250 лева. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 54. По останалите заявления все още се работи.

Целта на помощта е да бъдат покрити част от разходите на родителите в началото на учебната година. Право на тази помощ имат семейства чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на заявление-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева.

Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания деца с един жив родител и деца настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки. Дирекциите „Социално подпомагане“ ще приемат заявления-декларации за този вид помощ до 30 септември 2015 г. Документи се подават по постоянен адресслед записване на детето в първи клас. Помощта се възстановяваако детето не постъпи в училище.


Статията е публикувана на 21 август 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА