ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Първи учебен ден в ПУИ „Никола Йонков Вапцаров“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_4864Учителите и възпитателите посрещнаха в днешния празничен ден 41 деца със специални образователни потребности, които ще се обучават в ПУИ „Никола Йонков Вапцаров“ през учебната 2015/2016 год. За тяхното обучение и възпитание ще се грижат 13 специални педагози, един психолог и 4 души непедагогически персонал. В училището ще се обучават и трима първокласници, техен класен ръководител ще бъде г-жа Димитрина Недялкова.

Гости на днешния празник бяха Мариана Милева – ръководител служба „Социални дейности“, Милена Панчева – директор на ЦНСТ и ЦСРИ „Св. Марина“, Христо Делигрозев – директор на Дирекция „Социално подпомагане“ Елхово и др.

Всички присъстващи бяха приветствани от директора на учебното заведение Снежана Връцова. „15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието„, каза г-жа Връцова, като се обърна с мили думи към децата.

Директорът на помощното училище пожела на колегите си неуморно да пазят богатството на учебното заведение – неговите възпитаници, пожела им здраве и упорипост за да се преборят заедно с трудностите и да получат заслужено удовлетворение от добре свършената работа.

През лятната ваканция в училището са направени козметични ремонти на класните стаи и спалните помещения на учениците. Сменени са подовите настилки на класните стаи и вратите. Направен е ремонт и на столовата към училището. И през тази година учебното заведение участва по Националната програма „Създаване на достъпна архитектурна среда“ модул 2 – изграждане на санитарни възли за инвалиди.


Статията е публикувана на 15 септември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА