ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Старт на учебната година в Професионална гимназия Стефан Караджа – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУчилищният двор на Професионална гимназия „Стефан Караджа“ посрещна своите стопани, както и гости, съпричастни към техните вълнения. В този тържествен първи ден на учебната 2015/2016 г. отново бяха спазени традиционните училищни ритуали – издигането на националния трибагреник, химна на Р България, посрещането и изпращането на училищното знаме. Гости на тържеството бяха: секретарят на община Елхово Венета Димитрова, бивши и настоящи учители, родители и приятели на учебното заведение.

Приветствие поднесе директорът на професионалното училище инж. Христо Петев, който не скри своето задоволство, че вижда училищния двор отново пълен. Той се обърна и лично към учениците, като на 12-токласниците напомни за трудния път, през който те преминаха до тук, а на новопостъпилите възпитаници пожела успех в трудностите, през които ще се изправят.

Общият брой на учениците, е 246, разпределени в 14 паралелки, от които 8 в дневна форма на обучение и 6 във вечерна форма на обучение. Учебното заведение приключи успешно приема на ученици след завършен 8-ми клас. За първи път общо 51 ученика прекрачиха прага на учебното заведение в четирите специалности: Малък и среден бизнес, Електрически машини и апарати и Машини и съоръжения за заваряване и Екскурзоводско обслужване. 30 са новопостъпилите ученици във вечерна форма на обучение – те ще се обучават в специалностите Машини и съоръжения за заваряване и Производство на облекло от текстил.

През лятната ваканция в училището е ремонтирана голяма част от материалната база в училище. По проект „Екология“ е монтирана беседка в двора на Учебно-производствена база за учениците от специалност „Екскурзоводско обслужване“. По проект „Достъпна среда“ е монтирана пътека за осигуряване достъпа на хора с увреждания. Със собствени средства е подготвили помещение, което да се обзаведе в работилница по шлосерство и стругарство, с което ще се прекрати дългото и опасно ходене на учениците до работилницата в завод Елпром.


Статията е публикувана на 15 септември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА