ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Първи учебен ден в ОУ Св. св. Кирил и Методий – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0047На днешния 15 септември ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отвори врати за децата на Елхово – бъдещето на България. През тази учебна година преподавателите ще обучават и възпитават общо 387 възпитаници от общината. За първи път прага на родното училище прекрачиха 45 първокласника, за тяхното обучение и възпитание ще се грижат Румен Койчев и Мария Райчева. Общо 42 са децата на възраст 5 и 6 години в двете подготвителни групи. Официални гости на празничния ден бяха Петър Киров – кмет на община Елхово, кметове и кметски наместници от общината, бивши преподаватели от учебното заведение, родители и общественици.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на учебното заведение Тинка Атанасова. „Отново е 15 септември, ден, в който всички български училища отварят врати за да посрещнат бъдещето на България. 15 септември е празник на обичта към децата, а също така и на обичта към българското училище. На този ден се изразява уважение и преклонение към образованието.

Към родителите г-жа Атанасова отправи пожелание да подкрепят и да бъдат по-близо до децата си, защото само заедно можем да вървим напред и да успеем. На колегите си г-жа Атанасова пожела заедно да образоват своите ученици, да откриват, насърчават и доразвиват таланта на всеки един от тях. На учители, ученици и родители тя пожела успешна учебна година и „На добър час“. Г-жа Атанасова прочете поздравителния адрес от министъра на образованието, който пожелава на всички успешна и ползотворна година, изпълнена с предизвикателства и високи постижения. Поздравителен адрес бе прочетен и от началника на РИО-Ямбол, който отправи своите пожелания към учениците.

Пожелания към всички присъстващи отправи и кметът на община Елхово: „Тук се градят бъдещите личности на нашето общество, които ще продължат да развиват държавата ни напред. На този ден ние изразяваме своята благодарност към вашия труд и ви подкрепяме в благородната мисия, която изпълнявате – да образовате нашите деца. На учениците пожелавам дръзновение, покорявайте планината от знание за да се гордеят родителите с вас нека новата учебна година бъде успешна за всички„, каза още г-н Киров.

Приветствие от името на родителите на първокласниците отправи Румяна Павлова.

Всички първокласници получиха като подарък книжка с лично послание от кмета на община Елхово.

ОУ „Св.св.Кирил и Методий”-гр.Елхово е училище с утвърдени традиции и богат принос в образователното дело на град Елхово.

Основното училище започва учебната 2015/2016 година с пълна кадрова обезпеченост на учебно-възпитателния процес.


Статията е публикувана на 15 септември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА