ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Гимназия Св. Климент Охридски – Елхово посрещна своите възпитаници

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_3267Днес Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово, посрещна своите ученици с „ДОБРЕ ДОШЛИ!“ С тържествена програма и много цветя беше отбелязан първия учебен ден. Сред официалните гости бяха – зам. кметът на община Елхово Живка Кафеджиева, директорът на ОДК Елхово Ивана Кърева, учители и членове на училищното настоятелство.

Г-жа Йовка Драгоева – директор на Гимназията, поздрави всички присъстващи с думите: „Позволете ми да Ви поздравя с „Добре дошли на първия учебен ден на учебната 2015/2016 година в Гимназия „Свети Климент Охридски“. Той е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Безспорно най-вълнуващ е за осмокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на нашето училище. Като честитя празника, най-сърдечно пожелавам: На учениците – трудолюбие и всеотдайност в стремежа им да стават все по-умни, все по-можещи и все по-богати на знания, защото знанието е най-голямото богатство! На учителите – с обич и жар да водят своите възпитаници към нови висоти по стръмния път на науката! На родителите – да бъдат търпеливи и да споделят усилията на децата си в преодоляване на всяка трудна стъпка по пътя на образованието!

По специален и новаторски начин учениците от 12 клас с класен ръководител г-жа Янева изразиха вярата си в своята учителка и засвидетестваха уважение като бяха изписали специално послание на своите тениски – „Всички прекрасни мигове отлитат, разбираме колко неумолимо е времето, но това не е раздяла. Това е просто едно ново начало. Не искам да си казваме сбогом, защото винаги ще пазим спомените в сърцата си. Обичаме ви г-жо Янева“.

През новата учебна година учениците в гимназията ще се обучават в 12 паралелки дневна форма на обучение. Новопостъпилите осмокласници ще се обучават в две паралелки в „Природоматематически“ профил – Математика и Информационни технологии.

През лятото бе извършен основен ремонт на двата кабинета по математика, както и текущи ремонти, освежаване на учебни стаи и коридори. Училището разполага с три съвременни компютърни кабинети. Всички учебни стаи са оборудвани с мултимедия, с което се осигурява едно модерно обучение. Закупени са и нови спортни уреди, с което се създават по-добри условия за спортна дейност на учениците. Материално-техническата база е на изключително високо ниво, с което се осигурява една по-добра и позитивна среда на всички ученици.

Педагогическият колектив е от правоспособни, квалифицирани и по-голяма част от тях учители с дългогодишен професионален опит. Във връзка с постигнати образователни резултати гимназията получи сумата от 10 100 лв., които ще бъдат използвани като допълнителни средства за стипендии на учениците.


Статията е публикувана на 15 септември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА