ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Обособиха учебна стая за децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_8268Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания – град Елхово е държавно делегирана дейност от началото на 2015 година. Освен жизнена среда за четиринадесет потребители с умствени и физически заболявания, се осигурява и обучение за потребителите в учаща възраст. Съобразно техните интелектуални и физически особености децата посещават масовото училище или Помощно училище интернат „Никола Йонков Вапцаров” – град Елхово.

В учаща възраст са и потребители с умствена изостаналост и множество увреждания, които са в невъзможност за самостоятелно функциониране, което затруднява извеждането им от Центъра и провеждането на обучение в образователна среда.

За целта за учебната 2015/2016 година е обособена учебна стая, в която се провеждат ежедневно учебните занимания по индивидуална програма от г-жа Таня Славова, преподавател към Помощно училище интернат “Никола Йонков Вапцаров” – град Елхово.

Г-жа Славова изрази задоволството си от предоставената учебната среда, в която има възможност да провежда учебни занятия с потребителите и обичта, която получава от децата на Центъра.


Статията е публикувана на 18 септември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА