ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: ОДК Елхово откри новата учебна 2015/2016 година

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

thumb_IMG_9362Днес ОДК Елхово откри новата учебна 2015/2016 година за децата, които ще посещават школите и групите в извън училищното звено.

Официалното откриване на новата учебна година в ОДК Елхово бе изпълнено с празнично настроение. В ОДК Елхово продължава записването на деца и ученици, които желаят да участват в школите и групите към детския комплекс през тази учебна година. За целта е необходимо родителите да попълнят декларация за желаната извънкласна форма.  ОДК – Елхово е обслужващо извънучилищно звено в системата на образованието и в него се осъществява специфичен учебно-възпитателен процес, с деца от 6 до 18 години.

През новата учебна година са разкрити различни педагогически форми – мажоретен състав, аеробика, балетен състав, журналистика, театрална трупа „Муцунка”, приложно изкуство, вокална група, тенис на маса, волейбол, лека атлетика, детско – юношески танцов състав „Яница”, школа по пиано, школа по английски език, математика и български език за подготовка на ученици за кандидатстване след 7 клас. Чрез тях обучението и възпитанието  е насочено към личността на детето и създава условия за развиване на неговата инициатива, увереност в собствените сили и умения.

ОДК дава равен старт на всички деца от град Елхово, независимо от тяхната социална прослойка. Всяко дете може да намери място, където да развие социалните си умения, да обогати познанията си, да придобие технически сръчности. За децата се организират – лагери, приключения, спортни състезания, концерти и фестивали.

На официалното откриване на учебната година за децата, които ще посещават школите и групите в извън училищното звено присъстваха, Жана Ангелова – началник отдел “Просвета”, директорът на ОДК Ивана Кърева, членове на настоятелството, ръководители на групи и школи, деца и родители.

Повече информация за школите и групите, както и дните и часовете за провеждане желаещите могат да получат в ОДК.


Статията е публикувана на 1 октомври 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА