ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Детска балетна школа при читалище “Развитие 1893“ – Елхово отвори врати

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

thumb_IMG_180231С реверанс към родители и гости Детска балетна школа при читалище “Развитие 1893“ – Елхово, с ръководител Милена Вълева, отвори врати за всички малки и големи госпожици, които искат да се потопят във вълшебния свят на балета. На официалното откриване на новия творчески сезон на школата присъстваха Снежана Делчева – секретар на читалище “Развитие”, родители и гости.

С много усмивки, балони, цветя и вкусна торта, Детската балетна школа при Читалище“ Развитие“ – Елхово откри своя нов творчески сезон. Ръководителят на школата Милена Вълева пожела на своите възпитаници да са много здрави, много усмихнати, винаги толкова упорити, трудолюбиви и всеотдайни! Тя сподели, че за нея най-важната задача е, да помогне на децата да бъдат: слънчеви, позитивни, отговорни, добри млади хора. Хора, които да се научат да вършат нещата с много желание и много любов! „Искам да предложим на децата в Елхово един различен свят – в творческа атмосфера със съзидателен, осмислен труд да открият удоволствието от танца, красотата на движението и стойностната музика, да развият своята пластичност, артистичност, усет за естетика, да обогатят духа и общата си култура, и не на последно място да се научат да бъдат добри приятели!“, сподели пред родителите г-жа Вълева.

В балетната школа през тази година децата ще изучават: класически балет, модерни и джаз системи от движения и танцови комбинации, характерни танци, ритмика и танцувални игри. Художественият ръководител и хореограф на школата – Милена Вълева е завършила висшето си образование в Национална Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров” – София, специалност – балетна педагогика, балетно изкуство. През годините е работила като: Помощник балетен педагог на Детска Балетна школа при Читалище “Съгласие” – Ямбол, танцувала в Музикален театър – град Ямбол. Дълги години е ръководила балетни школи към няколко детски градини в град Ямбол. От 18 години е балетен педагог в град Елхово.

С красив Реверанс /което на езика на балета означава поклон/, те поздравиха всички гости, които уважиха официалното откриване на новият творчески сезон на школата. А накрая всички опитаха от красивата и вкусна торта, на която беше изписано: „На добър час, мили момичета“!


Статията е публикувана на 2 октомври 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА