ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимка: Децата от ОДЗ „Невен“ посетиха общинския пазар с цел наблюдение на многообразието от плодове

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_101865На 7 октомври децата от група „Приятели“ при ОДЗ „Невен“ и техните учителки г-жа Тончева и г-жа Демирева посетиха общинския пазар с цел наблюдение на многообразието от плодове и зеленчуци през сезона есен. Сезонните промени във времето са основата за формирането на ориентири за вглеждането на децата в средата и възприемането на нейното многообразие. Образователното съдържание по „Природен свят“ на 4 – 5 годишните деца поставя основите за формирането на представи за растителен и животински свят, за условията на живот и промените в природата.

Децата с голям интерес и детско любопитство възприемаха и сравняваха плодовете и зеленчуците по техните видими признаци.

Продавачи на зеленчуци им разказаха как са посадени, как са поникнали, какви грижи се полагат от човека, за какво служат, колко важни са водата и слънцето. Подариха им продукти за зимнина, която те да приготвят в детската градина. Всичко това мотивира децата да откриват външни и конкретни връзки в растителния свят и поведението на хората – в дейността и храненето им. Наблюдението бе съобразено с възрастовите особености на познавателното и емоционално-волево развитие на децата. То бе подготовка за следващата степен на систематизиране на опита в рамките на задължителната подготовка, като система от представи, умения и отношения.

По време на разходката децата наблюдаваха пътната обстановка, припомниха си правилата по БДП за безопасно пресичане на улицата.

Разходката – наблюдение завърши с обобщение на познанията на децата по „Природен свят“ и стимулира дискусия и диалог сред децата. Подобни дейности са насочени към стремежа на учителите към природосъобразен и щастлив живот на децата.


Статията е публикувана на 8 октомври 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА