ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Децата от ЦДГ „Надежда“ – Елхово посетиха резервата Долна Топчия и Фазанарията

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_100173Децата от подготвителните групи „Слънчо” и „Славейче”, от групите „Щурче” и „Червена шапчица” посетиха резервата Долна Топчия и Фазанарията. Всички с нетърпение очакваха тази екскурзия. С много радост и вълнение те се качиха в училищните автобуси – пяха любими детски песни, разговаряха за птиците. Седмица преди това те учиха със своите учителки за защитените видове птици.Децата имат знания за защитените птици, между които е и Колхидския фазан. Те знаят, че в дивата природа птиците имат много врагове, като лисици, вълци и най-вече чакали и затова те биват отглеждани във ферми и след това ги разселват в дивата природа.

В приатният слънчев ден децата се разходиха в резервата, наблюдаваха разнообразни дървесни видове и събраха различни природни материали, с които да наситят кътовете в детските занимални. Събраните шишарки, жълъди и есенни листа ще послужат в ежедневната работа на децата и ще украсят детските занимални.

С много вълнение те продължиха да разказват за видяното сред дивата природа и този ден остави трайни спомени и впечатления в детските сърца.


Статията е публикувана на 14 октомври 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА