Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Снимки: Децата от ЦДГ Надежда – филиал Маломирово посрещнаха есента

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_0006Красив сезон е есента-най пъстрата палитра от цветовете на есенната дъга. Тя доведе със себе си листопада, вятъра, по ниските температури, първите мъгли и дъждове. Изпрати на юг прелетните птици. Доскоро листата бяха зелени и не се различаваха едно от друго по дърветата. А сега накъдето и да се обърнем ги виждаме обагрени в жълти, червени и кафяви цветове. Вятърът отронва листата и те танцуват своя последен танц, а после падат на земята и правят пъстър килим, който също привлича вниманието ни.

На есента с децата от „филиал с.Маломирово към ЦДГ „Надежда“ гр. Елхово посветихме празника „На мегдана“, който реализирахме на 29.10.2015 год. С този празник децата показаха на присъствуващите гости какво знаем за есента, като се включиха в игрите „Прелетни и зимуващи птици“, „Познай по вкуса зеленчука или плода“, „Всяко листо в своята ваза“, „Къде ще зимуват дивите животни?“, „Да помогнем на Ежко за зимния му сън“, „Есенни плодове и зеленчуци“, „От какво се приготвя туршия?“.

Шест годишните деца влязоха в диалог по между си в ролите на зеленчуци по текст на разказа“В зеленчуковата градина“ от Радой Киров. Пет и шест годишните деца рецитираха стихотворенията: „Картинка“ от Димитър Спасов, „Есенна картина“ от Дафина Попова, „Обичам есента“ от Асен Босев. Всички деца с желание пяха и импровизираха движения по песните: „Мина лятото“, „Есен“, „Гроздобер“, „Едно картофче“.

Четири и тригодишните деца влязоха в ролята на мечета и зайчета и разказаха, че мечките през есента се се подготвят за зимен сън, а зайчетата щом падне снега не трябва да оставят следи по него, за да не бъдат хванати от своите врагове. Децата групираха по цвят и големина есенни листа. Разпознаваха по вкуса и назоваваха есенни плодове и зеленчуци. Назоваваха прелетни и зимуващи птици. На импровизирания мегдан гост на децата бе Богданка. Тя привлече вниманието на децата със своята битова носия, с която бе облечена. Богданка помоли децата да и помогнат да научи кои плодове и зеленчуци зреят през есента, от какво се приготвя туршия, кои птици отлитат на юг и кои зимуват тук. И след като научи от децата за плодовете и зеленчуците, Богданка си напазарува необходимите и продукти за туршия от импровизираната сергия.

Благодарим на родителите,че ни донесоха плодове и зеленчуци за импровизирана сергия на празника и за това,че бяха гости на него. Благодарим на г-жа Димка Минева за оказаната помощ при реализирането на празника и на г-жа Нортън за направените снимки.

Жана Юзбашиева


Статията е публикувана на 29 октомври 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА