Снимки: Красиви борчета и „вкусни“ градинки в ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_122382„Вкусни” градинки създадоха децата от ПГ”Слънчо” със своите учители Вася Георгиева и Мария Тонева и пом.възпитателка Ана Иванова и „Славейче” с учители Женя Михайлова и Златка Манолова и пом-възпитателка Мариана Иванова , в двора на ЦДГ”Надежда”.

Децата от подготвителните групи заедно със своите учители и помощник-възпитатели направиха лехи и засадиха цветни луковици, както и лук, чесън и марули в обособените за тази цел градинки, подготвени от чичо Гошо, огнярът на детската градина. Оградени с пъстро боядисани автомобилни гуми, градинката създава много настроение. Децата научиха как се засаждат посочените зеленчуци и цветя и какво им е нужно за да пораснат, докато стигнат на трапезата им. Обозначиха със знак различните видове зеленчуци, запомниха къде са луковичките, за да ги разпознаят и научат, щом се покажат напролет.

До зеленчуковите градинки, децата от група „Славейче” засадиха две красиви борчета, които бабата на Митко от групата , Йорданка Кемерова, подари на децата. Чичо Гошо, огняра на детската градина направи дупките, в които постави и малко пясък, а децата със своите учителки Манолова и Михайлова и леля Мариана, ги засадиха. Поляха ги с водичка и си обещаха, че всеки ден ще ги поливат, за да пораснат големи, стройни и красиви. Благодарим на баба Данче за прекрасните дръвчета!


Статията е публикувана на 3 ноември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА